Gå til hovedinnhold Gå til søk

Freyr Custom Quality Plant

Sommeren 2021 ble Freyr børsnotert i New York, og et historisk batteriprosjekt var i gang. Etter en tid med nøye leting og planlegging, falt valget for Pilot- og Gigafabrikken på Mo i Rana. Haaland Mo var raskt på ballen for å vinne kontrakten om Pilotfabrikken. I september 2021 kunne Haaland Mo bekrefte at de skulle være totalteknisk entreprenør på prosjektet.

Haaland på arbeid på pilotfabrikken til Freyr

Pilotfabrikk

Pilotfabrikken er en demonstrasjonsproduksjonslinje. Fabrikken er på samme størrelse som en normal produksjonslinje i kommersiell drift. Her skal materialer for kunder tester over tid. Operatører som jobber for Freyr vil også få opplæring her. Denne ordningen bidrar til at de fleste utfordringer som dukker opp, allerede er løst når giga-fabrikkene starter opp.

Et prosjekt utenom det vanlige

Selv om Haaland Mo har lang og bred erfaring fra store prosjekter, har dette vært i en helt annen skala. Det 13.000 m2 store industribygget til Pilotlinjen skulle bygges om. De første battericellene skulle rulle av gårde allerede i 2022. Tverrfaglig bas, baser, fagfolk og prosjektledere fikk en unik mulighet i et ekstremt spennende prosjekt.

Enormt bemanningsbehov

Rør-, elektro- og ventilasjonsinstallasjoner i større dimensjoner enn noen gang før, ga de ansatte verdifull erfaring og utvikling. Det har vært behov for mange på dekk. På det meste hadde Haaland Mo nesten 50% av sine fagarbeidere på prosjektet. Haaland Nord har også vært involvert i realiseringen av det nye industrieventyret i Mo i Rana.

En nytenkende batterifabrikk midt i det grønne skiftet, passer midt i blinken for Haalands bærekraftsmål. Det har vært en glede å være med på dette prosjektet!