Mikael (27), Ole Kristian (25) og John Vegard (25) er hundre prosent samstemte: – Det er ingen av oss som angrer på at vi havnet her.

– Vi er en fantastisk gjeng her. Helt fra dem på toppen og ned til de på gulvet. Da blir arbeidsmiljøet bra. Så enkelt kan det sies.

Mikael Østensen er basemontør hos Haaland, og har vært med siden tidlig i oppstartsfasen i Bodø i 2016. Han ble solgt etter en prat med ledelsen.

– Jeg husker veldig godt mitt første møte med Espen. Han er veldig positiv, engasjert og god til å motivere. Den praten gjorde meg veldig gira på å begynne. Disse egenskapene går igjen i ledelsen i selskapet, og bidrar sterkt til å gjøre Haaland til en arbeidsplass med høy trivsel, sier han.

Høyt under taket

Året senere hadde Ole Kristian Martinussen sin første arbeidsdag hos Haaland. 25-åringen er elektromontør, og trivdes fra dag én.

– Vi er en herlig gjeng her. Haaland er et veldig offensivt selskap, og det er veldig spennende å få være med på å forme og påvirke en ganske ny bedrift. Det er også slik her at terskelen for å prate med sjefene om hva det enn måtte være, er veldig lav. Det er høyt under taket her, kan man vel si, sier Martinussen.

John Vegard Krokstrand (25) er elektriker og automatiker, og den av de tre med kortest fartstid i bedriften. Faktisk ikke mer tre dager.

– Jeg har jo ikke så mye å basere det på, men førsteinntrykket er veldig bra. Jeg har blitt veldig godt tatt imot her, og hadde også hørt mye fint om Haaland før jeg begynte, sier han.

Headhuntet kompisen

Og kilden til godordene sitter rett ved siden av ham. John Vegard og Ole Kristian kjente hverandre nemlig fra før, og sistnevnte var ivrig på å rekruttere kompisen.

– Du kan godt skrive at han ble headhuntet, flirer han.

Da Mikael ble ansatt i mai 2016, var de en håndfull ansatte i Bodø. Siden den gang har bedriften vokst seg stor og sterk.

– Det gjør det ekstra spennende at vi har flere avdelinger enn bare elektro. I tillegg er vi et selskap som også investerer i bygg og eiendom. Haaland er seriøs, løsningsorientert og positiv, og ikke minst veldig flink på å følge opp de ansatte. Da får man fort et miljø de ansatte trives veldig godt i, sier Østensen.

Sikkerhet og personvern

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Jeg forstår", samtykker du i bruken av slike teknologier.