ALLE TEKNISKE TJENESTER ETT NUMMER Bodø: 75 52 77 77 Mo i Rana: 75 12 77 77 Fauske: 75 64 65 00 Mosjøen: 75 16 77 77 Romerike: 63 97 77 77

Haaland Rørinspeksjon

Ta kontakt

Haaland Rørinspeksjon - Din ekspert på rene rør

Ta kontakt på tlf. 75 12 77 99

 

Om oss

Haaland Rørinspeksjon har kontorer på Mo i Rana, men leverer tjenester på hele Helgeland. Vi er et seriøst firma som leverer kvalitetstjenester og dokumentasjon til deg som kunde. Vi kan utføre både inspeksjon, rørfornying, rensing av rør og dreneringssjekk. Om det må graves opp gjør vi det også. 

Rørinspeksjon

Rørinspeksjon er en innvendig visuell kontroll av et rør. Når vi utfører en rørinspeksjon benytter vi et kamera montert på en stakefjær. Denne stakefjæra med påmontert kamera r inn i røret og  følge rørpassasjen hvor enn den går.  Alle rør er tilpasset husene de er bygget til og kanskje er deler av disse bytta ut. Dette er viktig å huske på når en rørinspeksjon skal utføres. Kameraet skal nemlig følge en rørtrase. Hovedsakelig er synsfeltet på kameraet rett frem. Dette fører til at man ikke kan se inn i rør som er grenet inn på det aktuelle rørstrekket. Kan utføres ved hjelp av spesialkamera. 

Rensing 

Rensing er et arbeid eller vedlikehold inne i rør med ulike typer verktøy. Haaland Rørinspeksjon benytter seg av flere metoder for fjerning/rensing innvendig i rørene, det kan være kjettinger, freseverktøy, høytrykkspyling med flere. Det aller viktigste er derimot at vi også benytter kamera for å kontinuerlig ha oversikt og se hva vi driver med. 

Hvorfor trenger du rensing? 

De aller fleste rør «gror» igjen etter hvert som årene går. Innsiden av plastrør dekkes med fett, støpejernsrør opparbeider seg noe vi kaller for utfelling eller belegg og betongrør får gjerne røtter i skjøtene og belegg. Alle rørtyper kan også få fremmedlegemer inne i røret. Her kan det være snakk om en WC-blokkstein, kvist, mopp, vaskefille og mye annet rart som kan ha kommet på avveie. 

‍Uansett hvilken type rør du har vil en rensing være fordelaktig nå og da. Fremfor å la rør tettes igjen av fett eller belegg, eller at de blir alvorlig skadet av røtter i skjøtene og andre rariteter på avveie, bør du være føre var. Vi tar oss av problemet før det blir for stort med rensing. Av oss får du også et videoopptak/bilder i farger med tilhørende rapport etter utført rens. På den måten kan du være trygg på at alt er som det skal være etter vårt besøk. 

Rørfornying 

Noen ganger er det behov for nye rør. Ofte er det ønskelig at dette arbeidet gjøres uten å endevende hagen, gårdsplassen eller pigge opp kjelleren. Da kan rørfornying være en god løsning, det vil si at vi legger nye rør på innsiden av de gamle. Dessuten er rørfornying som regel en billigere løsning enn å legge helt nye rør. 

De aller fleste rør kan rørfornyes 

De fleste rør kan rørfornyes, enten det er i bunnledninger, overvannsledninger, spillvannsledninger eller fellesledninger. Fra små dimensjoner med diameter Ø70 mm og opp til store dimensjoner med diameter Ø2000mm. 

Rørfornying 

Haaland Rørinspeksjon utfører rørfornying med epoxy foring. Du vil få ett nytt rør garanti bevis. Dette kan legges ved en evt takst eller i en forsikringsskade. Epoxy røret har en levetid tilsvarende levetid som ett nytt rør. 

Før ett rør kan fornyes med epoxy foring må røret renses så kan det lar seg gjøre. Dette gjøres ved bruk av fjernstyrt fres som vi kjører inn i røret. Røret må renses slik at det får sin ordinære dimensjon, dette vil fjerning av belegg og andre forhold som gjør at røret ikke har sin ordinære form eller dimensjon. 

Når ett gammelt rør er blitt fornyet med epoxy foring vil det ha en forventet levetid på 50 år.  

 

 

Spyling av tette rør 

Vi kan utføre akutte drenering/avløpsproblemer ved bruk spyleslange med diverse dyser. 

Vi jobber oss litt fram og tilbake rundt problemet for å forsikre oss om at det er løst. 

Slik spyling er noe vi kalle førstehjelp for å få i gang rørene, her spyles kun for at rørene skal virke igjen. For at dette ikke skal kunne bli et vedvarende problem anbefaler vi en rørinspeksjon. 

 

 

Graving 

I forbindelse med rørsjekk og eller fornying av rør tar vi hele jobben også graving om det er nødvending.  

Vi kan utenom dette også ta på oss alle typer graveoppdrag, utskifting av masser etc.   

 

 

Haaland Rørinspeksjon - Din ekspert på rene rør

Ta kontakt på tlf. 75 12 77 99

 

Sikkerhet og personvern

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Jeg forstår", samtykker du i bruken av slike teknologier.